Návrhář Karl Lagerfeld šokuje: Sociální dávky si zaslouží jen hezky oblečení lidé

Co čekat od génia povrchnosti víc než geniálně povrchní úvahu o udělování sociálních podpor rodinám. Jednaosmdesátiletý návrhář Karl Lagerfeld se k tomuto tématu vyjádřil a nepřekvapil. Drží si stále linku a tvrdí, že právo na přídavky mají jen krásně oblečení lidé. Německý oděvní designér a kreativní šéf domu Chanel v minulosti prohlásil, že nemá rád ve svém okolí obézní a ošklivé lidi.

Rád bych sám sebe učinil šéfem módní policie a bojovali bychom proti nedbalosti a ležérnosti. Být skvěle oháknutý není otázkou peněz. Přídavky pro rodiny by měly být nahrazeny bonusy za péči o sebe a dostávat by je měli jen ti, kdo se snaží,“ prohlásil Lagerfeld v odpovědi na otázku, co by dělal, kdyby byl zvolen králem Německa.

Letitý návrhář je na jednu stranu staromilec, ale zároveň nemá rád zabedněnce volající po starých pořádcích.

Studium slovíček by mělo být povinné. Jednu stránku denně, tak jak to moje matka dělala, když jsem byl malý, rodiče by pak děti zkoušeli každý večer. Donutil bych každého naučit se dva nebo tři jazyky. Být trojjazyčný je základní věc, otevírá vám to dveře, vaši mysl a pomáhá vyhnout se Alzheimerově chorobě. Vyhlásil bych válku idiotům. A nevzdělaným lidem, kteří vás poučují, úzkoprsým lidem a těm, kdo chtějí znova rozdělit Německo na východní a západní část a uzavřít hranice,“ dodal Lagerfeld v rozhovoru pro magazín Stylist.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat