Mám bokovku. No a?

Je tam vášeň a erotično. Muž vašich snů stojí před vámi. Čekala jste na něj tak dlouho… Ale má to háček: Vy už doma jednoho máte - říká si manžel. Pošlete do háje jeho, nebo si v klidu opatříte bokovku?

Muž je mužem velmi rád, neboť by nesnesl, aby se mu druzí dívali do výstřihu. Žena si občas stěžuje na menstruační bolesti, porod a to, že jí automechanici neříkají pravdu, ale ve skutečnosti je (možná) ženou ráda. Kdyby si obě pohlaví mohla aspoň na týden role vyměnit, nikdo by si nic nevyčítal. Jedno je ale v současnosti spojuje: udržování mimomanželského vztahu navzdory oficiálnímu partnerovi. To je nesmysl, myslí si pravděpodobně ty ženy, které jsou ve dlouhodobých svazcích věrné. Ale pátraly ony někdy po tom, jak je to v ostatních domácnostech? S počtem bokovek se s přehledem staví na stejnou pozici jako muži! Ovšem u nich je situace horší, neboť žena – tvor citově založený, který je pro lásku z pohádky ochotný bourat rodiny a pálit mosty, směřuje ve většině případů opravdu k tomu, že se zamiluje. Ať je to jak chce, něžnější pohlaví umí oddělit sexuální vztah od citů velmi zřídka.

Když láska přerůstá v přátelství

Počáteční namlouvání, že „nikdy to nenechám zajít tak daleko“, vystřídají rozpaky a vnitřní bouře. A teď co? Mám opustit manžela a vrhnout se do náruče milence? Jenže tím přijdu o jistoty! O manželovi aspoň vím, že mě rád, ale ten druhý? To je zase vášeň, jak má být! Ale taky můžeme zjistit, že nám to neklape! Na radikální řez a jednání teď nemám žaludek. Počkám až: po dovolené, než co dcerka vyjde první třídu, možná potom, co manžela povýší, aby měl aspoň nějakou radost ze života… Nebo mu to radši neříct a dál si chodit užívat jinam? Mnohé ženy se potácejí od břehu ke břehu celou věčnost a nedokážou se rozhodnout. Ruská ruleta hadr! Ten, kdo se jevil jako dokonalý princ stvořený pro věčnou lásku, už jím není, a v cestě stojí nový vztah. Je morální dát mu šanci?


Manžel, nebo milenec? Poradím vám, pro kterého se rozhodnout! V kartách najdeme odpověď! Volejte kartářku Elenu

Jednoho chlapa už mám!

„Můj manžel je hodný člověk,“ vypráví čtyřiatřicetiletá grafička Petra. „Jenže od svatby je to už šest let a romantické poblouznění opadlo. Dřív jsme se dokázali hodiny bavit o hloupostech, ale teď? Když už se doma potkáme, řešíme jen placení účtů nebo návštěvy povinných rodinných oslav. Sex je rutina, o kterou si dokonce musím i sama říct,“ krčí rameny. „Před půl rokem jsem na večírku u kamarádky potkala skvělého muže. Je to prostě tam. Jiskra. Živočišnost. Vášeň. Spíme spolu něco přes čtyři měsíce. No a co? Neříkám, že mi je nejlíp, když přijdu domů, ale asi se nedá svítit. Horší je, že můj milenec začal naléhat, ať se rozhodnu pro jednoho z nich,“ svěřuje se rozpačitě Petra. „Tak to fakt netuším,“ odpovídá na otázku, jak bude postupovat. „Nejradši bych si je nechala oba!“

Rozhodnutí vabank není lehké

Chemické procesy v těle nejsou zase tak složité. Zamilujeme se, tělo začne produkovat hormony pohody a štěstí, a svět se zdá být krásný. Jak by řekl sexuolog Weiss, člověk je až přímo zdrogovaný láskou, neboť fenyletamin (PEA), je látka svým složením podobná pervitinu. Zhruba půl roku po navázání vztahu by tedy nikdo neměl podnikat důležitá rozhodnutí jako odchody od rodin apod., neboť vlastně neví, co dělá. Poté ale přijde stereotyp, běžný život, načež se dvojice dostává spíše do přátelské roviny. Okolo druhého roku je nejvhodnější doba na přemýšlení.
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz

Pro koho se rozhodnout?

- Jste ochotna tolerovat chyby svého protějšku?
- Máte podobné zájmy a plány?
- Smýšlíte shodně o budoucnosti?
- Berete ho takového, jaký je?
- Baví vás sex, i když už ho nemáte tak často jako dřív?
Pokud ve většině případů odpovídáte ANO, není nejspíš důvod přemýšlet nad zakázaným ovocem. V opačném případě se pusťte do analýzy vlastního nitra, aby vás později nepřepadla lítost nad promarněnou šancí.

Prošla jste si situací, kdy jste nevěděla, komu ze dvou mužů dát přednost? Myslíte si, že je normální udržovat více vztahů současně?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat