Přestaňte být puťkou domácí!

Připadá vám, že ač se ve vztahu snažíte sebevíc, není vám dopřána láska ani úcta? A nenapadlo vás, že na tom nesete vinu sama? Jak to? Necháte partnera, aby se k vám choval špatně! S tím je ale teď konec!

Jak poznat nevhodné chování muže? To je přece jednoduché, říkáte si. Jenže ono to tak vždycky neplatí. V dlouhodobém vztahu máme všichni tendenci přejímat zvyklosti partnera, potažmo se mu přizpůsobujeme, takže to, co by nám před lety přišlo jako nehorázná drzost a špatnost, je najednou normální. Co s tím? Pokud v takovém vztahu žijete, začnete partnera omlouvat (vždyť on to přece tak nemyslel), snažíte se, abyste ho přesvědčila o svých právech na porozumění, a zároveň si říkáte, kde že je ten šarmantní muž z dávných dob, který vám nosil květiny jenom tak?

Někoho vám to připomíná? Nejste si jistá, jestli taky nepatříte k těm, které ztratily na své hodnotě? Udělejte si náš test a zjistěte, zda nejste puťka domácí!

Odpovídejte dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Za každou odpoveď ANO (či kladné konstatování) si přičtěte jeden bod.
1.    Už jste někdy měla pocit, že partner své chování vůči vám přehnal tak, až jste si připadala jako hadr na podlahu?
2.    Cítíte se lépe ve společnosti svých přátel, protože mezi nimi jste víc sama sebou?
3.    Vůbec vám nedělá dobře, když máte partnerovi říct svůj negativní názor, neboť se bojíte následků (dlouhých debat, vysvětlování a podobně).
4.    Neustále si nejste jistá, jestli toho po partnerovi nežádáte moc. Přece jen je vyčerpaný z práce a vy mu nechcete přitěžovat…
5.    Nedá vám to nesnažit se i přesto, že se k vám partner nechová dobře. Stále doufáte, že se změní.
6.    Omlouváte svého muže před přáteli i sebou samotnou?
7.    Míváte na sebe vztek, že mu někdy nedokážete příliš vzdorovat?
8.    Myslíte si, že je lepší svého partnera neprovokovat, a proto kolem něj chodíte po špičkách?
9.    Domníváte se, že muže musíte přesvědčovat o své náklonnosti k němu, protože on tento fakt často přehlíží?
10.  Cítíte, že váš partner se k vám chová hůř než vy k němu?

Výsledek: Pokud jste na šest a více bodů reagovala kladně, bijeme na poplach! Muži vám sebrali sebeúctu, s čímž je nutné něco dělat! Přece nebudete žít ve strachu z kritiky nebo rozmarů partnera! Proč se spokojit s málem, když můžete dostávat víc? Pusťte se do nápravy a řekněte si o to, co vám patří!

Jak přestat být puťkou domácí?

V první řadě nebuďte k muži milá a laskavá poté, co se k vám nechoval nejlíp.
Pohádali jste se? Pak se vykašlete na přípravu velkolepé večeře a jděte si radši číst knížku!

Nenechávejte muže, aby na vás křičel, a pak se mu v zápětí neomlouvejte, že jste ho rozčílila.
Tím dáváte najevo, že se k vám může chovat tak, jak uzná za vhodné. Spíš vytaste na světlo své rozčarování, poté si počkejte na odpověd, klidně proberte situaci ještě jednou a teprve nakonec přistupte na usmíření.

Nenechte muže, aby zakopal vaši důstojnost do hluboké jámy.
Klidně si to napište na kousek papírku: Už nejsem puťka, mám svoji důstojnost! Čím více si to budete připomínat, tím lépe!

Chovejte se sama sobě s úctou, aby se i muži mohli podobně chovat k vám.
Je to jednoduché. Nebudete-li mít ráda sama sebe, pak nemůžete totéž čekat od nikoho dalšího. Tak posilte své sebevědomí, ať si vás partner váží!

Ve všech případech ale platí: Nedejte se!
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat