Dvě věci, které dělají úspěšní lidé a vy ne!

06.11.2015 | Finance

Chcete se zařadit mezi úspěšné lidi, jimž se daří dosahovat svých cílů? Stačí si osvojit jeden psychologický návyk, který jim pomáhá uspět. Svůj pokrok na cestě za vytyčeným cílem často kontrolujte, mluvte o něm a dokonce ho sdílejte s ostatními. Čím častěji to člověk dělá, tím je v dosažení cíle úspěšnější.

Tvrdí to psycholog doktor Benjamin Harkin z University of Sheffield. Ve své studii zjistil, že šance na úspěch je dokonce větší, když je pokrok jakkoli zaznamenáván a k tomu ještě zveřejněn a sdílen s druhými.

Je jedno, zda je cílem přestat kouřit, zhubnout, snížit si krevní tlak či naučit se něco nového. Při dosahování všech těchto osobních cílů jsou lidé úspěšnější, když si svůj pokrok snaží zaznamenat a publikují ho veřejně.

„Nabádat lidi k tomu, aby monitorovali svůj pokrok, jim může pomoci v dosažení cílů, ale některé metody monitoringu jsou lepší než jiné. Zvláště bychom doporučili, aby byli lidé vybízeni k zaznamenávání svého pokroku, aby o něm podávali zprávy a zveřejňovali je,“ tvrdí doktor Harkin.

Právě sledování změn ve svém chování posiluje výrazně nové návyky a změny v chování. Vždy je ale důležité přesně sledovat změny, které vedou k cíli. Když chce člověk zhubnout, ale zaznamenává pouze změny v jídelníčku, nemusí zhubnout. Zato změní své stravovací návyky. Když začne zaznamenávat změny ve své hmotnosti, začne hubnout úspěšněji. Ale pokud mu nejde o hubnutí a chce začít jíst víc zeleniny, pak je naopak důležité zaznamenávat změny v jídelníčku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat