Hněv a zloba v práci prospívá!

04.01.2016 | Finance

Vyjadřování hněvu, zloby a vzteku na pracovišti je školeným managementem většinou potlačováno. Ne vždy je to však správně. Platí to v případě morálního rozlícení. Vyjádřit pohoršení nad amorálním chováním a nespravedlností totiž nakonec prospívá nejen celé firmě, ale také širší společnosti.

„Když potlačujeme nebo zcela zrušíme svůj hněv, ve skutečnosti přicházíme o jiné emoce, které jsou společensky funkční, adaptivní a férové jednání podporující,“ tvrdí psychologové z Liverpoolu.

Morální hněv je definován jako obrana jiných pro širší dobro, nikoli pro své vlastní výhody a prospěch.

„Morální hněv funguje jako prostředek, jak se vyhnout újmě, zatímco zlepšuje nebo odstraňuje nepřijatelnou situaci, která porušuje základní morální hodnoty,“ vysvětluje autor studie doktor Dirk Lindebaum z Liverpoolské univerzity.

Aby mohlo být jisté chování hodnoceno jako morální vztek, musí být výhodný obecně pro společnost a může rozhněvaného vystavit jistému riziku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat