Špatně se soutředíte v práci? Protože máte přehršli geniálních myšlenek

28.01.2016 | Finance

Nedokážete se pořádně soustředit při práci a neustále se necháváte vyrušovat vlastními těkavými myšlenkami? Pak jste zřejmě velice inteligentní. Tvrdí to doktor psychiatrie Ned Hallowell z New Yorku. Podle něj lidé s vyšším IQ mívají problémy se soustředěním na práci jednoduše proto, že jejich mozek překypuje geniálními myšlenkami a oni se všem věnují najednou. Pomoci můžou spánek, sex a hořká čokoláda.

„Zaměstnanci, kteří mají problém soustředit se denně na svou práci, můžou být intelektuálně nadřazení kolegům, kteří s tím potíže nemají,“ tvrdí Hallowell s tím, že vztah mezi neschopností soustředit se a vyšší inteligencí prokázal. Jedinci s nejbystřejším myšlením a nejgeniálnějšími nápady se soustředí nejhůře.

„Nejchytřejší mezi námi mají potíže vytvořit si priority a zvolit tu myšlenku, na kterou je potřeba soustředit se nejprve, jejich rozrušení potenciálně vede k pocitům neadekvátnosti a neschopnosti vyrovnat se s objemem práce jako celkem,“ tvrdí doktor Hallowell.

Dalším projevem nejchytřejších mozků je to, že nedosahují svých očekávání a také očekávání svých šéfů.

„Zaměstnavatelé vždy vyhledávají ty nejbystřejší lidi, nicméně potíže vyrovnat se s mnohonásobnými úkoly a rozrušení na pracovišti ovlivňuje chytré lidi jako každé jiné, ne-li přímo víc,“ uvedl ke studii Bostjan Ljubić ze společnosti Steelcase, která na výzkumu spolupracovala.

Studie se opírá o deset tisíc zaměstnanců ze sedmnácti zemí světa a potvrzuje, že nejvíce dnes vyrušují pracující moderní technologie. Průměrný zaměstnanec je dnes vyrušen od své práce každé tři minuty.

Pro nejlepší fungování mozku a koncentraci je potřeba dbát na správnou životosprávu, spát alespoň sedm hodin denně, dostatečně pít čistou vodu a konzumovat omega-3 mastné kyseliny (ryby, rostlinné oleje, ořechy a semena). Mozek a koncentraci posilují logické hry, krátký odpolední šlofík a také sex. Pomáhá rovněž hořká čokoláda a potraviny bohaté na hořčík. Pozitivně působí i sluneční záření, neboť produkuje v kůži vitamin D nezbytný pro dobré funkce mozku a dobrou náladu. Mozek také profituje z pravidelného pohybu a sexu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat