7 tajemství lidí, které každý zbožňuje. Staňte se jedním z nich!

03.02.2016 | Finance

Některým lidem stačí prohodit pár slov a i ti, kteří je vidí poprvé v životě, se do nich zamilují. Jak to, že jsou někteří lidé prostě oblíbení, zatímco jiní musejí o přízeň okolí bojovat?

Jaká mají oblíbení lidé tajemství?

1. Dokáží přijímat emoce druhých, i když s nimi nemusejí souhlasit

Emoce hrají v lidské komunikaci velmi důležitou roli. A tak je důležité soustředit se nejen na obsah sdělení druhého, ale i jeho formu. A to oblíbení lidé umějí přímo skvěle. Navíc dokáží emoce – pozitivní i negativní – druhých snadno rozluštit a přijmout. Dokonce i v případě, že v nich daný problém vyvolává pocity úplně jiné.

2. Pokládají ty správné otázky

Oblíbení lidé mají přímo talent od přírody na to, zeptat se druhého na věc, o níž bude rád mluvit. Instinktivně dokáží vycítit, která otázka by mohla jeho protějšek přivést do rozpaků a která bude naopak skvělým startem pro uvolněnou konverzaci.

3. Dívají se druhému do očí

Podobně jako pevný stisk ruky při představování dokáže i přímý pohled vyvolat v druhém člověku důvěru a nastolit pohodovou atmosféru. Účelem samozřejmě není na někoho „civět“, ale neklopit zrak ani se nedívat na nikoho svrchu.

4. Mají mobil v kapse

Nebo kdekoli jinde, ale rozhodně ne v ruce. Konverzovat s někým a při tom hlídat obrazovku mobilního telefonu je krajně neslušné. A body navíc za oblíbenost vám rozhodně nepřidá.

5. Nechlubí se, nestěžují si

Jinými slovy se nesnaží v rozhovoru s druhým hrát na city tím, že by rozprávěli o svých těžkostech, nebo naopak vychvalovali své úspěchy. Obojí by se totiž velmi lehce mohlo obrátit proti nim – ať už v podobě nálepky věčného „ufňukánka“ nebo „chlubila“ (a upřímně, ty nemá rád nikdo).

6. Umějí naslouchat

Nejenže vám dávají dostatek prostoru v konverzaci, ale navíc ještě opravdu vnímají, co říkáte. A umějí toho využít, takže pak rozhovor pokračuje v duchu, který vyhovuje především vám.

7. Nevnucují nikomu své názory

I když s někým nesouhlasí, rozhodně se jej nesnaží přesvědčit o své vlastní „pravdě“. A týká se to nejen postoji k životu, ale i politiky nebo náboženství. I když druhému dají najevo, že oni danou věc nahlížejí jinak, nehaní opačný názor a respektují ho.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat