Kdo má vyšší plat než vy?

21.03.2016 | Finance

Na velikosti skutečně záleží. Když se hovoří o postavě a výši mzdy. Vyšší muži a štíhlé ženy vydělávají v průměru více než muži průměrné či podprůměrné výšky a ženy s nadváhou či obezitou.

Podle britských vědců připadá na každých osm centimetrů výšky postavy u muže o pět procent vyšší plat. A u žen to platí zase s hmotností. Každých šest kilogramů váhy navíc stojí ženu pět až deset procent výše platu.

„Muži, kteří mají geny pro nadprůměrnou výšku, a ženy, které mají geny pro štíhlou postavu, vydělávají podstatně víc bez ohledu na to, z jakého prostředí pocházejí,“ tvrdí vědci z University of Exeter, kteří provedli analýzu u sto dvaceti tisíc osob.

„Tohle je nejlepší dostupný důkaz naznačující, že výška a hmotnost postavy můžou přímo ovlivnit příjmy a socioekonomické faktory v životě,“ potvrdil profesor Tim Frayling z University of Exeter.

Není jasné, proč jsou na tom vysocí muži a štíhlé ženy lépe, ale zřejmě v tom hraje důležitou roli sebevědomí. Vysocí muži a štíhlé ženy mívají vyšší sebevědomí a lepší mínění o sobě. A také okolí vnímá vysoké muže a štíhlé ženy jako kompetentnější, dominantnější a úspěšnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat