Pracujete více než 60 hodin týdně? Pak čtěte!

21.06.2016 | Finance

Kariéristky mnohdy neváhají pracovat i šedesát hodin týdně. Tohle pracovní nasazení je ale doslova vraždné. Vědci z Ohia zjistili, že totiž u žen pracujících šest dní v týdnu deset hodin denně se riziko rakoviny, chorob srdce, diabetu či artritidy zvýší třikrát.

K nejvyššímu nárůstu rizika dochází po padesáti hodinách týdně, ale také čtyřicetihodinový pracovní týden znamená pro ženy vyšší riziko rakoviny a chorob srdce než týden dlouhý pouze pětatřicet hodin.

Ženy, zvláště ty, které se snaží zvládat během dne více svých rolí, pocítí účinky intenzivní práce a můžou si tím způsobit celou řadu problémů a onemocnění,“ tvrdí profesor Allard Dembe z Ohio State University.

Podle něj i ženy velmi mladé, které jsou při síle, riskují zdraví, pokud pracují intenzivně více než čtyřicet hodin týdně. Možná nepociťují potíže před čtyřicítkou, ale zadělávají si na problémy později v životě. Riziko onemocnění rakovinou či infarktem je u nich pak trojnásobně vyšší.

U mužů je však intenzivní práce také nebezpečná. Neměli by nikdy překračovat hranici padesáti hodin týdně. Po ní je už riziko infarktu, mrtvice a rakoviny výrazně vyšší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat