Únava v kanceláři. Místo dalšího šálku kávy se správně nadechněte

Doslova pár vteřin stačí k tomu, abyste ze sebe sundali stres, únavu i tlak. Jak se to dělá? Technika hlubokého dechu vás okouzlí – a také vám pomůže zhubnout! Stačí tak málo…

Obvykle sedíme hodiny a hodiny za psacím stolem a naše plíce jsou skřípnuté, tělo držíme špatně. Dýcháme povrchně, do hrudníku, nikoli zhluboka, do břicha. Místo abychom buňkám dopřáli s každým nádechem 8 litrů vzduchu, posíláme ubohé 2 litry. A to je velká škoda!

Ze vzduchu, který vdechujeme, často využíváme jen asi 20 % kyslíku. Není proto divu, když se cítíme vyčerpaní, nesoustředění, malátní či ospalí. Taky vám to dělá problém? Pak je nejvyšší čas něco s tím udělat. A co kdyby vám někdo řekl, že dokonce i zhubnete?

Jedna, dvě…

Jednoduše si naplánujte pauzičky na hluboké nádechy a výdechy. Dobrou pomůckou je například každá celá hodina. Když se chce, tak to jde. Hluboký nádech nosem posiluje bránici, náš hlavní dýchací sval. Nechte dech pokaždé plynout, a to i tehdy, když je sípavý. Proč neotevírat ústa?

Nadechovaný vzduch, přijmutý nosem, se dostatečně pročistí, zvlhčí a ohřeje. Vy získáte kyslík a co víc, s pořádným výdechem z vás vyjde dostatečné množství oxidu uhličitého, které pro tělo představuje jed. Pokud nebudete vydechovat důkladně, organismus se postupně zanese zplodinami, což znamená, že si vypěstujete náchylnost k nemocím. Tak, teď se chcete co nejrychleji nadechnout? Ještě zadržte.

Jak se cítit skvěle během okamžiku?

Nic si nesnažte vynutit. Dýchejte sice důsledně, ale klidně. Jen tak vás dech „vyživí“, vaše mysl se projasní a zároveň dojde k duševní aktivaci. Zkrátka trochu trénujte. Když to zvládnete, můžete pouhým dýcháním i hubnout. Nevěříte?

Co nejčastěji dýchejte právě do břicha, abyste podpořili látkovou výměnu. V podstatě to funguje tak, že když se nehlídáte, místo tuku se spalují hlavně uhlohydráty – a pak vznikají kyselé zplodiny metabolismu. Organismus je tedy překyselený a opět jsme u toho, že i zanesený zplodinami. Čili, nádech, výdech. Očistíte tělo, podpoříte odbourávání tuků a ještě se uvolníte. To stojí za chvilkové pauzy, co říkáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat