Věřícím a duchovně založeným lidem se daří v životě nejlépe

23.09.2017 | Finance

Chcete v životě prosperovat a být úspěšní? Pak byste měli mít optimistický pohled na svět. Ale krom toho je podstatné, abyste byli také duchovně či spirituálně založení. Lidé věřící v něco víc než jen pouhou kontinuitu hmoty totiž prosperují v životě nejlépe a jsou nejúspěšnější.

Tvrdí to doktor Daniel Brown, vědec zabývající se vlivy sportu a cvičení na život a působící na University of Portsmouth. Ten se také snažil odhalit, co v životě člověka přispívá k jeho úspěchům a díky čemu nejlépe prospívá.

Překvapením pro něj bylo, že na druhém místě za optimistickým založením bylo právně duchovní nastavení duše.

Aby člověk prosperoval a musel být úspěšný, měl by být optimista, duchovně či spirituálně založený, motivovaný, aktivní, užívat si učení se novým věcem, být pružný a přizpůsobivý, umět se společensky chovat a mít vysokou sociální inteligenci a věřit sám sobě. Z vnějších vlivů pak pomáhá jeho cestě podpora rodiny a přátel, příležitosti, klidné životní prostředí a společností podporovaná samostatnost jedinců.

„Prosperující je slovo, které by většina lidí ráda slyšela při popisu vlastního života, ale věda ještě nedokázala přesně popsat, co to znamená… Nejjednodušeji popsáno je to schopnost cítit se dobře v životě, mít dobrý pocit ze sebe a být v něčem sám dobrý,“ uvedl doktor Brown.

Začněte hned po ránu

Duchovnost člověka se nepojí nutně s vírou a týká se i lidí, kteří nejsou typicky věřící v jednoho Boha čili stoupenci monoteistických náboženství. Spirituální uvědomění přitom během dne není konstantní. Zjistili to psychologové z Connecticutu. Nejvyšší je ráno, a nejnižší – světe div se – když člověk hraje video či počítačové hry.

„Lidé pociťují nejvyšší míru duchovního uvědomění ráno a také v době, kdy se modlí, vzývají či meditují. Vysoké je spirituální vnímání také v době, kdy lidé poslouchají hudbu či čtou nebo fyzicky cvičí. Naopak nejnižší je v době, kdy pracují či hrají videohry,“ tvrdí profesor Bradly R. E. Wright z University of Connecticut.

Zajímavé také je, že lidé, kteří sledují zpravodajství, mají vyšší duchovní uvědomění než jedinci, kteří se novinkám ze světa vyhýbají. Duchovní učitelé přitom před sledováním zpráv kvůli jejich negativitě, zastrašování a manipulaci s divákem varují.

„Existuje velmi složitá mezihra mezi duchovním vědomím a situací, v níž se člověk nachází, protože někdy situace, v níž se člověk nachází, zásadně ovlivňuje to, zda a jak si uvědomuje svou spiritualitu,“ dodává profesor Wright.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat