Důvody, proč kvůli své práci jen tloustnete

Hlídáte si, co jíte, ale pořád máte pocit, že snad přibíráte, i když se jen napijete vody? Pak je možné, že vaši nemodelkovskou postavu může vaše práce.

Jak vám zaměstnání sabotuje postavu?

Hodiny sedíte

Prosedíte celou pracovní dobu u počítače, za pokladnou, recepcí apod.? Pak jste podle nejrůznějších výzkumů skvělým kandidátem na obezitu...

Řešením je samozřejmě zajistit si dostatek pohybu mimo pracovní dobu (i když to se samozřejmě snáze napíše, než udělá – ale jde to!).

Jste neustále ve stresu

Stres a přibírání na váze je téma, o němž byly popsány stohy papíru. A bohužel bylo toto propojení několikrát prokázáno i vědci.

Pracujete dlouho do noci

I když už jste z práce doma, opět zasednete k počítači a pracujete do pozdních nočních hodin. Bohužel je dokázáno, že lidé, kteří trpí nedostatkem kvalitního spánku, mnohem snáze přibírají na váze.

Nad vašimi obědy by výživový poradce zaplakal

Pokud si z domova nenosíte krabičku s připraveným zdravým jídlem, pak se nejspíš odbýváte nějakou bagetou z automatu, případně si zaběhnete koupit do nejbližší sámošky rohlík a něco k tomu „do ruky“. A pokud máte jídelnu, která není právě kreativní, pak nejspíš obědváte třikrát do týdne knedlíky nebo hranolky...

Kolegové nosí dobroty

Někdo přinese bonboniéru, druhý den se na stole objeví nějaké sýry, čokoláda, babiččin závin, narozeninový dort, chlebíčky... A všichni vesele mlsáte, protože by přeci bylo neslušné odmítnout!

Někdo z kolegů vás příliš pokouší

Ačkoli vy se snažíte dodržovat zásady vyvážené stravy, váš kolega/vaše kolegyně na taková pravidla kašle, ale zato vás neustále ponouká k výletům k automatu, do jídelny, na dortík, kávičku... A vy máte velké problémy odolávat.

Máte na chodbě automat

A s pokušením ještě jednou – pokud máte v práci automat se sladkostmi, chipsy, bagetami apod., kolem kterého denně několikrát projdete, je docela vysoká pravděpodobnost, že sem tam i podlehnete lákání nějaké té dobroty.

Jezdíte výtahem

Ačkoli pracujete ve druhém patře, po schodech už jste nešli nějaký ten pátek. Přitom při sedavém zaměstnání jsou schody prakticky jedinou příležitostí k pohybu. Tak ji využijte!

Už ani nevíte, jak vypadá slunce

Do práce dorazíte prakticky ještě za tmy, z práce jdete za soumraku. Celý den jste zavření v prostředí s umělým osvětlením a o tom, jak je venku, si tak můžete nechat jen vyprávět. Jenže vědci prokázali, že sluneční světlo má na naši postavu nezanedbatelný vliv, především to dopolední. Proto doporučují chodit ráno (alespoň část cesty) pěšky do práce.

Pracujete na směny

Ačkoli to vypadá, že nejvíce jsou ohrožení lidé pracující celý den v kanceláři u počítače, není to tak docela pravda. Nejhůře jsou na tom ti, kteří pracují na směny. Nemají pevný režim, jednou pracují v noci, podruhé ve dne, jejich organismus se proto musí vypořádat se spoustou změn a těžkostí. O nějakém respektování biologických hodin si bohužel mohou nechat jen zdát. Tito lidé jsou ohrožení nejen vyšší pravděpodobností obezity, ale podle studií i dalšími nemocemi. Proto pokud k nim patříte, měli byste svému organismu a zdravému stravování apod. věnovat zvýšenou pozornost.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat