Potvrzeno: Vysocí lidé jsou inteligentnější!

15.05.2015 | Finance

Vysocí lidé vydělávají více a umějí také rychleji běhat. Mají zdravější srdce, ale také méně sexu a umírají dříve než jejich menší vrstevníci. Vědci z Ohia ale teď přišli s vysvětlením, proč jim na výplatní pásce září větší částka než menším spolupracovníkům. Zřejmě je to proto, že jsou v průměru inteligentnější a mají lepší sociální schopnosti – dovednosti důležité v mezilidských vztazích.

Vědci z Ohio State University zjistili, že za třicet let života vydělají 1,8 metru vysocí Američané v přepočtu o čtyři miliony korun více než ti, kteří mají jen 1,6 metru na výšku. Pokud se změří lidem s výškou 1,8 IQ a srovná se s průměrným IQ osob vysokých 1,6 metru, vyšší osoby na tom jsou lépe. A při hodnocení sociálních a komunikačních dovedností opět v průměru zvítězí osoby vyšší.

To neznamená, že mezi malými nejsou velmi inteligentní lidé s úžasnou schopností empatie a komunikace, nebo naopak že všichni vysocí mají nadprůměrné IQ a dokonalé schopnosti v mezilidských vztazích, nicméně většinově tomu tak je.

„Je zřejmé, že můžete mít úžasný úspěch s jakoukoli výškou, ale větší pravděpodobnost máte, když jste vysocí,“ komentoval závěry studie profesor psychologie Daniel Freeman z Oxfordské univerzity.

S výškou se pojí řada pozitiv, ale také nějaká negativa. Vyšší lidé bývají atraktivnější, mají lepší sebevědomí a lidé je považují za schopnější, těší se větší autoritě, mívají zdravější srdce a rychleji běhají. Ale také častěji onemocní rakovinou, mívají kratší život a méně sexu než osoby průměrné a podprůměrné výšky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat