Věty, které mohou zničit vaši úspěšnou kariéru

26.04.2017 | Finance

Snažíte se, jak můžete, ale vysnění povýšení či zvýšení platu vás neustále míjí, zatímco všichni okolo vás šplhají po kariérním žebříčku výš a výš? Možná za to může vaše neopatrná pusa.

Následujících 8 vět totiž může poslat vaši slibnou kariéru „k šípku“.

„Já tu práci nenávidím!“

I když to nemyslíte tak docela vážně, jak uslyší kolegové nebo nadřízení, že si takto stěžujete, můžete ses postupem rozloučit.

„Ten Petr je naprosto neschopný!“

Upřímně, na každém pracovišti se najde někdo, kdo není tak docela výkonný jako ostatní. Ale není na vás, abyste na tuto skutečnost upozorňovala. Nevrhá to na vás dobré světlo.

„Já beru jen dvacítku!“

Mluvit o svém platu či platu kohokoli jiného, o kom víte, kolik bere, je jedno velké faux pas. A vyptávání se kolegů na jejich plat je rovněž nevhodné!

„Ten (doplňte jméno neoblíbeného politika) je naprostý blbec!“

Nikdy nevíte, zda váš nadřízený není příznivcem té politické strany, kterou vy veřejně haníte. Jistě, je to vaše právo, ale v kariéře vám to nepomůže. Mimochodem, platí to i o náboženství. Vysmívat se veřejně třeba věřícím lidem je nejen hloupé, ale ukazuje, jak jste nesnášenliví. A takového kolegu nikdo nechce.

„Zrovna jsem to dávala na Facebook!“

Sociální sítě a práce se nemíchají. Pokud váš nadřízený uslyší, že trávíte pracovní dobu na Facebooku, rozhodně v jeho očích nestoupnete…

„Včera jsme s manželem zkusili trochu experimentovat v ložnici, on si vzal...“

Váš sexuální život na pracoviště nepatří. Jistě, není nic proti ničemu, když v kuchyňce špitnete kolegyni-kamarádce, že máte za sebou zajímavou noc, ale tím by to mělo končit. Protože když nedokážete držet pusu na zámek ani v tak intimní oblasti, jak vám mohou kolegové/nadřízení věřit s důvěrnými informacemi?

„To přijde černoch, žid a muslim...“

Jakékoli politicky nekorektní a urážlivé, nenávistné vtipy jsou naprosto „mimo mísu“. Je smutné, že je vůbec vyprávíte, ale rozhodně je neříkejte na pracovišti! Neukazujete se v dobrém světle, kromě toho můžete někoho urazit.

„Najdu si novou práci...“

Ať už je to pravda, nebo to myslíte jen jako výhrůžku, nevyplatí se vám to. Proč by do vás měl zaměstnavatel investovat, když se chystáte odejít nebo neustále odchodem vyhrožujete?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat