5 věcí, co nikdy nedělat, čekáte-li na výsledek pracovního pohovoru

06.08.2015 | Finance

Jen málo věcí je tak napínavých jako těch několik dní, po které čekáte na rozhodnutí potenciálního zaměstnavatele, zda jste na něho během pohovoru udělali dobrý dojem a on vám dá práci. Co během té doby rozhodně nepodnikat?

Ačkoli budete mít tisíc chutí, určitě…

...se nedožadujte odpovědi.

Pokud máte pocit, že potenciální zaměstnavatel už přece musí mít jasno (po několika dnech), můžete zkusit vznést velmi slušný dotaz na personální oddělení. Ovšem pokud budete do firmy na nejrůznější čísla volat několikrát denně a dožadovat se rozhodnutí, může se stát, že ono rozhodnutí (i z tohoto důvodu) bude znít „NE“.

...nepředstírejte, že už něco máte.

Pakliže naznačíte (například v telefonu s personálním oddělením), že potřebujete znát výsledek pohovoru, protože máte i jiné nabídky, může se stát, že budete nezaměstnaní dál. Potenciální zaměstnavatel si prostě řekne, že dá šanci někomu jinému.

...neustávejte v hledání.

I když máte pocit, že pohovor šel skvěle a se zaměstnavatelem jste si padli do oka, vůbec to nemusí znamenat, že máte práci jistou. Proto dál procházejte inzeráty (a odpovídejte na ně). Je mnohem lepší se omluvit z případného dalšího pohovoru s tím, že už práci máte, než se dovědět smutnou skutečnost a nemít další příležitosti.

...neodjíždějte na dovolenou bez varování.

Samozřejmě, to, že čekáte na výsledky pohovoru, neznamená, že musíte být 24 hodin denně přilepení k telefonu a úplně zastavit jakýkoli osobní život. Ovšem jen tak po pohovoru odjet třeba na prázdniny, aniž byste o tom potenciálnímu zaměstnavateli dali vědět, se nevyplácí – když se vám nebude moci ani na několikátý pokus dovolat, může dát přednost někomu jinému.

...nešilte.

Ano, čekat v nejistotě je těžké. Zvlášť když se ona nejistota týká vaší existence. Ale nemá cenu se užírat, trápit a stresovat. Tím žádné rozhodnutí neuspíšíte ani jinak neovlivníte. Snažte se o trochu nadhledu – nezblázníte se čekáním.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat