Prostreno.cz

Rizoto s pórkem a slaninou

Rizoto, které můžete podávat samostatně i jako přílohu.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 616 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy16g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 350 ml bílého vína - nejlépe Rýnský Ryzlink
  • 200 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostičky
  • 3 ks pórku - nakrájené na kolečka
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks nakrájené cibule šalotky
  • 300 g rýže
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na lžíci oleje orestujte do křupava slaninu. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přidejte šalotku a pórek, zvolna restujte 10 minut.
  2. Přidejte propláchnuto rýži, zalijte vínem, míchejte. Přibližně po 5 minutách přidejte vývar a rýži za občasného mícháni uvařte. Uvařenou rýži podle chuti osolte.
  3. Odstavte z ohně, vmíchejte parmazán slaninu, přikryjte a nechte ještě 5 minut "dojít".



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,00g
  • Sacharidy:

    125,80g
    • Cukry:

      14,58g
  • Tuky:

    246,60g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
560 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s pórkem a slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat