Prostreno.cz

Pikantní pečený bůček

Pečený, marinovaný bůček.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 4h a 10min

    2h a 40min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1017 kJ / 243 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy20g
tuky15g

Ingredience na

  • 1,2 kg vepřového bůčku bez kůže
  • 2 ks velké cibule
  • 5 špetek soli
  • 200 ml vody
  • Na marinádu
  • 4 stroužky česneku - prolisovaného
  • 200 ml ostrého kečupu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 60 ml sójové omáčky
  • 4 ks badyánu
  • 60 ml oleje

Postup přípravy

  1. Maso rozkrojte tak, aby vznikl plát.
  2. Všechny ingredience na marinádu promíchejte v misce. Maso osolte a potřete marinádou.
  3. Maso zatočte, omotejte potravinářským provázkem a potřete ještě marinádou, dejte na 2 hodiny do chladu.
  4. Maso vložte do pekáčku, přidejte zbytek marinády, kterou promíchejte s vodou, nakrájenou cibuli, přikryjte a pečte doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,00g
  • Sacharidy:

    247,00g
    • Cukry:

      125,60g
  • Tuky:

    134,98g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 243 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená vepřová panenka

(14 hlasů)
45min
909 kJ

Vepřové maso s řapíkatým celerem

(14 hlasů)
1h a 20min
765 kJ

Vepřová kotleta s hořčicí

(11 hlasů)
35min
990 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní pečený bůček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat