Prostreno.cz

Svíčkové medailonky s jahodami

Nezvyklá kombinace surovin, ale ta chuť! Nebojte se v kuchyni experimentovat.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 464 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 250 g jahod - můžou být i mražené
  • 60 ml octa balsamico
  • 2 lžičky práškového cukru
  • 2 hrsti polníčku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 100 ml vývaru
  • 1 hrst bazalky
  • 400 g vepřové panenky
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek drceného pepře

Postup přípravy

  1. Jahody překrojte napůl a promíchejte s cukrem a octem. Nechte stát 15 minut.
  2. Na talíře rozložte omytý, osušený polníček, pokapaný olivovým olejem. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, lehce posypte solí a pepřem.
  3. Na pánvi s rozehřátým olejem zprudka orestujte z každé strany 2 minuty. Zmírněte oheň a pečte ještě 10 minut.
  4. Porce položte na připravený polníček a přikryjte alobalem.
  5. Na pánev, na které jste restovali maso dejte vývar, přiveďte k varu, přidejte jahody a 2 minuty vařte na mírném ohni.
  6. Hotovou omáčkou přelijte maso a posypte bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,24g
  • Sacharidy:

    182,70g
    • Cukry:

      109,24g
  • Tuky:

    108,72g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky s hříbky

(19 hlasů)
1h a 35min
536 kJ

Vepřové plátky s nivou v alobalu

(37 hlasů)
40min
654 kJ

Vepřová kapsa se sýrem a tymiánem

(20 hlasů)
25min
941 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Svíčkové medailonky s jahodami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat