Prostreno.cz

Květákový salát

I květák dokáže být velice chutnou ingrediencí na přípravu salátů.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 413 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 hlávka menšího květáku
  • 1 ks jablka - velkého, červeného
  • 4 snítky čerstvé máty
  • 100 g mandlí
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžíce šťávy z limetky
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička soli - na vaření květáku
  • 2 lžíce rozinek - opláchnutých

Postup přípravy

  1. Květák uvařte v osolené vodě do poloměkka. Sceďte pod studenou vodou a rozdělte na malé růžičky.
  2. Vložte do mísy, přidejte na malé kousky nakrájené jablko, mandle, rozinky a lístečky máty. Sůl promíchejte s limetkovou šťávou a přimíchejte olej. Salát pokapejte touto zálivkou a hned podávejte.

TIP:

Někdy se na květáku vyskytuje tzv. mechovitost, chlupovité nárůstky, které nejsou známkou dobré chuti. Na květáku se také objevují hnědé skvrny nebo černé tečky, takový květák rychle zahnívá a znamená to, že byl sklizen za mokra. Květák v létě velmi rychle vadne a vysychá, nelze jej proto v domácnosti udržet dlouho čerstvý.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,30g
  • Sacharidy:

    141,00g
    • Cukry:

      75,00g
  • Tuky:

    152,50g
  • Vláknina:

    27,80g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Celerový salát s rozinkami

(19 hlasů)
15min
485 kJ

Ovocný zeleninový salát s Cranberries

(14 hlasů)
20min
308 kJ

Květákový salát

(14 hlasů)
25min
308 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Květákový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat