Prostreno.cz

Risotto s vínem a parmezánem

Rizoto na Amarone zaručeně zažene únavu. Dělá se z originální italské rýže na cibulce a suchém aromatickém vínu Amarone, potom se zalívá hovězím bujonem a dochutí velkou porcí másla a sýra typu Grano.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 25min

    5min příprava

    20min vaření

  • 959 kJ / 229 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy28g
tuky7g

Ingredience na

  • 320 g rýže - carnaroli
  • 1/2 lahve červeného vína Amarone
  • 1 ks cibulky
  • hovězí vývar
  • 1 hrst parmezánu
  • 50 g másla
  • sůl

Postup přípravy

  1. V pánvi na másle orestujte cibulku, přisypte rýži a chvilku povařte. Poté zalijte rýži vínem a počkejte, až se alkohol vypaří.
  2. Za stálého míchání přilévejte postupně vývar. Asi po dvaceti minutách je rýže uvařená, můžete vypnout, zamíchejte do ní kousek másla a strouhaný parmezán. Podle chuti dosolte a můžete podávat..

TIP:

Kdo ví, jestli tohle fantastické risotto na ještě fantastičtějším vínu ochutnal Romeo s Julií. Ale zaručeně je uznávanou klasikou z Verony, které korunuje jídelní lístky světově proslulých restaurantů.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,20g
  • Sacharidy:

    102,70g
    • Cukry:

      5,44g
  • Tuky:

    110,75g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 229 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
560 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Risotto s vínem a parmezánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat