Prostreno.cz

Candát s kdoulovou omáčkou

Candát má skvělé maso. Jak ho připravit tak, aby bylo opravdu nejlepší? Tento recept vám poradí.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 611 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 ks candáta
  • 3 ks kdoulí
  • 1 ks cibule
  • 150 ml sladkého bílého vína
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 150 g másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Kdoule oloupejte, nakrájejte a uvařte je ve víně doměkka. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Candáta naporcujte, osolte, opepřete a zvolna opečte na cibuli. Podávejte s rýží, přelité kdoulovou omáčkou.

TIP:

Kdoule se výborně hodí k výrobě marmelád nebo kompotů. Za syrova ale chutnají trpce a mohou způsobit i žaludeční potíže, proto je raději konzumujte po tepelné úpravě.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,90g
  • Sacharidy:

    91,90g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    85,35g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 146 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s pomerančovým máslem

(10 hlasů)
2h a 30min
702 kJ

Losos s javorovým sirupem

(15 hlasů)
35min
929 kJ

Filé zapečené se zakysanou smetanou

(24 hlasů)
40min
694 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Candát s kdoulovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat