Prostreno.cz

Srnčí řízky s brusinkami

Recept na srnčí maso, upravené s brusinkami. Můžete servírovat i na sváteční stůl.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 663 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy17g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g srnčích řízků
  • 4 lžíce másla
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 80 ml vody
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 50 g hnědého cukru
  • 150 g čerstvých brusinek
  • 50 g sušených meruněk
  • 1 ks badyánu
  • 1 ks celé skořice
  • 250 ml červeného vína
  • 1 ks cibule
  • 80 ml vody

Postup přípravy

  1. Na velké pánvi na 2 lžících másla opečte upravené srnčí řízky. Řízky přeložte do menšího pekáčku, podlijte vývarem, přikryjte a dejte péct do trouby. Pečte až je maso měkké.
  2. Na větší pánev dejte zbytek másla. Na másle nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidejte brusinky, na nudličky nakrájené meruňky, badyán, skořici, cukr, zalijte vodou a vínem. Vařte 20 minut.
  3. V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku, přidejte do omáčky a ještě 10 minut povařte. Hotové srnčí řízky osolte a opepřete.
  4. Na talíře dejte porce masa nakrájeného na šikmé plátky a přelijte omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,90g
  • Sacharidy:

    344,90g
    • Cukry:

      161,80g
  • Tuky:

    100,65g
  • Vláknina:

    65,00g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
798 kJ

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

(15 hlasů)
1h a 20min
839 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Srnčí řízky s brusinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat