Prostreno.cz

Treska na rajčatech

Kdo má rád ryby, pochutná si. Zdravý pokrm z tresky, rajčat a bylinek.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 654 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy16g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Citronovou šťávu z 1 citrónu promíchejte s 2 snítkami nasekaného tymiánu a solí. Omyté porce tresky touto marinádou přelijte, promíchejte a nechte 15 minut stát.
  2. Pak obalte filety v hladké mouce a na oleji (4 lžíce oleje odložte) zvolna opečte dozlatova.
  3. Rajčata spařte vařící vodou a oloupejte je. Nakrájejte rajčata na kostky a na pánvi se 4 lžícemi oleje rajčata spolu s bobkovým listem a zbylým nasekaným tymiánem poduste. Osolte.
  4. Na talíři přelijte opečené filety omáčkou z rajčat a podávejte posypané zelenou petrželkou.

TIP:

Treska je velmi dietní a oblíbená ryba. Má měkké, bílé a chutné maso.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,83g
  • Sacharidy:

    168,61g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    112,23g
  • Vláknina:

    50,10g

Aktivita pro spálení: 156 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Roládky z tresky

(15 hlasů)
30min
869 kJ

Treska na zelenině

(17 hlasů)
60min
345 kJ

Plněná treska

(18 hlasů)
50min
506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska na rajčatech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat