Prostreno.cz

Treska s rajčaty a olivami

Treska je oblíbená ryba, kterou lze připravit na tisíc způsobů. Zkuste třeba tento recept na tresku s rajčaty a olivami podle Itala v kuchyni Emanuela Ridi.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 241 kJ / 57 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g filet z tresky
  • 300 g cherry rajčat
  • 400 g zelených fazolek
  • 400 g datlových rajčat
  • 300 g oliv
  • 1 hrst petrželky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks feferonky
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup přípravy

  1. Rybu spařt v páře jako knedlíky, asi 6-7 minut. Zvlášť v osolené vodě uvařte fazolky, hned po uvaření je vhoďte do vody s ledem, aby neztratily barvu.
  2. Na pánvi s olivovým olejem orestujte na jemno nakrájenou cibulku, olivy a cherry rajčátka, zasypejte petrželkou a osolte.
  3. Servírujte na talíř spolu s treskou ozdobenou olivovou směsí a s fazolkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,93g
  • Sacharidy:

    79,61g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    117,74g
  • Vláknina:

    16,10g

Aktivita pro spálení: 57 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Roládky z tresky

(15 hlasů)
30min
869 kJ

Treska na zelenině

(17 hlasů)
60min
345 kJ

Plněná treska

(18 hlasů)
50min
506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s rajčaty a olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat