Prostreno.cz

Houbový krém s tymiánem

Houbová polévka je vždy nejlepší z čerstvých hub, v tomto receptu jsou houby čerstvé i sušené.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 482 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky7g

Ingredience na

  • 750 g čerstvých hub
  • 1 hrst sušených hub
  • 400 g brambor - na kostky nakrájených
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 200 g strouhaného parmazánu
  • 8 stonků tymiánu
  • 3 lžíce másla
  • 150 g smetanového sýra
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky pepře
  • 800 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte 500 g nakrájených, očištěných hub a předem namočené sušené houby, oloupané, nakrájené brambory, zalijte vývarem, vložte smetanový sýr a za občasného míchání vařte 20 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Mezitím promíchejte polovinu nakrájeného tymiánu s nastrouhaným parmazánem. Na plech s pečícím papírem vytvaruje ze sýra s parmazánem “hromádky“. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 10 minut.
  4. Na másle orestujte zbytek očištěných, na plátky nakrájených hub, ochuťte solí a pepřem.
  5. Polévku podávejte v miskách s placičkami s parmazánu, orestovanými houbami, posypané zbytkem tymiánu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,09g
  • Sacharidy:

    174,86g
    • Cukry:

      19,17g
  • Tuky:

    249,61g
  • Vláknina:

    57,00g

Aktivita pro spálení: 115 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Žampiónová polévka

(15 hlasů)
35min
172 kJ

Houbová polévka se smetanou

(12 hlasů)
15h a 10min
277 kJ

Žampionová polévka

(20 hlasů)
40min
561 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Houbový krém s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat