Prostreno.cz

Podzimní salát

Recept na salát plný vitamínů.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 313 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy15g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 ks zeleného jablka
  • 1 ks červeného jablka
  • 4 ks švestek
  • 2 ks zralé hrušky
  • Na zálivku
  • 3 snítky tymiánu
  • 100 ml vody
  • 50 g cukru
  • 1 ks badyánu
  • 1 ks zázvoru (3cm)
  • 1 ks vanilky

Postup přípravy

  1. Nejdříve svařte vodu s cukrem. Švestky překrojte napůl a vyndejte pecky. Hrušky a jablka rozkrojte na osminy, jádřince vykrojte.
  2. Nakrájená jablka, švestky a hrušky dejte do mísy, přidejte tymián, badyán, semínka vanilky a na velmi malé kostičky nakrájený zázvor.
  3. Nechte vychladnout a pak dejte na 30 minut do lednice.

TIP:

Hrušky obsahují mnoho účinných látek pro zdraví a svým složením, je velmi podobná jablku. Na rozdíl od něj však obsahuje dvakrát vyšší podíl vlákniny ale nižší podíl vitaminu C.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,98g
  • Sacharidy:

    224,10g
    • Cukry:

      139,69g
  • Tuky:

    9,96g
  • Vláknina:

    24,10g

Aktivita pro spálení: 74 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Grepový salát s klíčky

(16 hlasů)
20min
340 kJ

Okurkový salát s fetou

(18 hlasů)
15min
792 kJ

Letní salát s mozzarellou

(14 hlasů)
25min
456 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Podzimní salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat