Ingredience na
- 15 ks
ředkviček
- 2 ks
brambor
- 1 ks
cibule
- 1 snítka
čerstvého libečku
- 1 snítka
čerstvého estragonu
- 1 l
zeleninového vývaru
- 120 g
tvarohového sýra
- 3 krajíce
bílého toustového chleba
- 3 lžíce
másla
- 1 špetka
soli
- 1 lžička
cukru
TIP:
Ředkvičky, které obohatí naše tělo o řadu cenných látek. Konzumovat nemusíte jen bulvy, do salátů a polévek můžete přidávat také mladé lístky. Mimo vitamíny a minerály obsahují ředkvičky i hořčičné oleje. Ty jim dodávají typickou pálivou chuť, ale zároveň zabíjejí bakterie a plísně, které nám mohou způsobovat průjmy a jiné střevní a žaludeční potíže. Pravidelnou konzumací ředkviček lze úspěšně tyto škodlivé střevní kultury likvidovat a zabraňovat jejich dalšímu množení.