Prostreno.cz

Vepřové plátky plněné petrželkou

Recept na vepřové plátky plněné petrželkou a zapečené s brambory.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 1052 kJ / 251 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy7g
tuky21g

Ingredience na

  • 6 ks vepřových řízků
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 1 hrst piniových ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek čerstvě mletého pepře
  • 1 ks červené papriky
  • 4 ks větších brambor
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete.
  2. V mixéru rozmixujte petržel, 3 lžíce oleje, ořechy a česnek. Do rozmixované směsi přidejte parmazán a promíchejte.
  3. Každý plátek masa natřete petrželovou směsí stočte a sepněte párátky. Na pánvi s rozehřátým olejem a máslem opečte maso ze všech stran.
  4. Maso dejte do zapékací mísy, přidejte oloupané, nakrájené a osolené brambory, nakrájenou červenou papriku. Přelijte tukem, na kterém se maso opékalo. Pečte v troubě přibližně hodinu. Pokud je třeba, podlijte maso malým množstvím vody.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,70g
  • Sacharidy:

    145,40g
    • Cukry:

      14,17g
  • Tuky:

    395,74g
  • Vláknina:

    36,94g

Aktivita pro spálení: 251 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové maso se zeleninou

(20 hlasů)
30min
594 kJ

Vepřová mňamka se smetanovými brambory

(12 hlasů)
60min
634 kJ

Vepřové plátky na hořčici

(27 hlasů)
4h a 35min
868 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky plněné petrželkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat