Prostreno.cz

Vepřová panenka s šalvějovou omáčkou

Recept na přípravu voňavé vepřové panenky.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 736 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g vepřové panenky
  • 100 ml sherry
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks velkého pomeranče - šťáva i kůra
  • 1 hrst nasekané čerstvé šalvěje
  • 50 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Omytou vepřovou panenku osolte a opepřete. Opečte ze všech stran na másle.
  2. Oloupaný česnek drobně nakrájejte a přidejte s nasekanou šalvějí, pomerančovou šťávou a pomerančovou kůrou k masu. Zalijte sherry a vývarem a duste 20-30 minut.
  3. Maso vyndejte a do šťávy vmíchejte škrobovou moučku rozmíchanou ve smetaně. Povařte za stálého míchání 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,63g
  • Sacharidy:

    275,90g
    • Cukry:

      23,57g
  • Tuky:

    130,03g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Medailonky ve smetanové omáčce

(18 hlasů)
40min
563 kJ

Zapečená vepřová panenka

(16 hlasů)
55min
625 kJ

Medajlonky na červeném víně

(17 hlasů)
35min
747 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Anonym
06.04.2016
deeana
25.12.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s šalvějovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat