Prostreno.cz

Pražmy na zelenině

Recept na dietní přípravu ryb.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 40min

    30min příprava

    1h a 10min vaření

  • 441 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl nakrájejte na 8 klínků. 3 stroužky česneku nakrájejte, rajčata nakrájejte na čtvrtky, 2 stonky rozmarýnu a 4 snítky tymiánu nakrájejte, oloupané brambory nakrájejte na plátky.
  2. Na hlubší pánvi se 4 lžícemi rozehřátého oleje orestujte spolu brambory, nakrájený česnek, fenykl, rozmarýn a tymián. Lehce osolte a opepřete.
  3. Orestovanou zeleninu přeložte i s olejem do pekáčku a pečte v troubě při 160°C asi 35 minut. Omyté ryby ostrým nožem z obou stran několikrát nařízněte, pokapejte citrónovou šťávou, ryby osolte a opepřete. Do každé ryby vložte 2 plátky citrónu, 2 snítky tymiánu, 2 stonky rozmarýnu a zbývající nasekaný česnek.
  4. Ryby uložte do pekáčku na zeleninu, okolo ryb dejte celé naťové cibulky, pokapejte olejem a pečte v troubě 25-30 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,33g
  • Sacharidy:

    229,61g
    • Cukry:

      17,73g
  • Tuky:

    121,77g
  • Vláknina:

    95,10g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená pražma

(17 hlasů)
60min
554 kJ

Pečení pstruzi

(11 hlasů)
45min
831 kJ

Pražma s bazalkou a olivami

(7 hlasů)
35min
570 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

hedvika
02.05.2016
Anonym
06.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pražmy na zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat