Prostreno.cz

Pečená žebírka

Recept na žebírka pečená na víně s mrkví a hráškem.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 958 kJ / 229 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy13g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg vepřových žeber
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 300 g mrkve - nakrájené na tenké nudličky
  • 100 ml mléka
  • 200 ml červeného vína
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 miska hladké mouky - na obalení žeber
  • 1 lžička majoránky

Postup přípravy

  1. Omytá žebra nakrájejte na menší kousky osolte a obalte je v mouce. V kastrolu na oleji žebra opečte do zlatova. Podlijte vínem, přikryjte a upečte doměkka.
  2. Měkké maso odložte na talíř. Do šťávy z pečení žeber dejte scezený hrášek a mrkev. V mléce rozmíchejte mouku a přidejte k mrkvi. Za stálého míchání povařte 10 minut. Do připravené omáčky vložte žebra, posypte majoránkou, prohřejte a podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,14g
  • Sacharidy:

    242,30g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    132,35g
  • Vláknina:

    54,10g

Aktivita pro spálení: 229 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená žebírka na medu

(22 hlasů)
2h a 5min
1119 kJ

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

(22 hlasů)
1h a 50min
1318 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená žebírka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat