Prostreno.cz

Candát se žampióny

Recept na chutný oběd pro milovníky ryb.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 515 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g candáta s kůží
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 150 g libové anglické slaniny
  • 400 g cherry rajčat
  • 500 g žampiónů
  • 1 ks cibule
  • 50 g rukoly
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky bílého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Omytou, osušenou rybu nakrájejte na 4 porce, kůži ostrým nožem nařízněte, pokapejte citrónovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Oloupanou cibuli a žampióny nakrájejte na plátky, anglickou slaninu nakrájejte na kostičky. Na pánvi s 1 lžíci oleje orestujte anglickou slaninu, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte nakrájené žampióny a orestujte je. Pak přidejte rajčata, lehce osolte a poduste 10 minut.
  3. Porce ryby opečte na rozehřátém oleji s máslem. Na talíře dejte hrst omyté, osušené rukoly, přidejte porci ryby a podušené houby.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,19g
  • Sacharidy:

    170,08g
    • Cukry:

      21,14g
  • Tuky:

    223,32g
  • Vláknina:

    34,72g

Aktivita pro spálení: 123 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba na kerblíku

(20 hlasů)
40min
165 kJ

Candát s kdoulovou omáčkou

(13 hlasů)
45min
612 kJ

Candát na rajčatech

(10 hlasů)
1h a 5min
595 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát se žampióny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat