Prostreno.cz

Zelné karbanátky

Recept na výborné zelné karbanátky s mletým masem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 25min

    20min příprava

    1h a 5min vaření

  • 948 kJ / 226 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy23g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 1 šálek uvařené rýže
  • 250 g drobně nakrájeného bílého zelí
  • 2 ks vajec
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře
  • 50 ml oleje na smažení
  • 1 miska strouhanky na obalení
  • 200 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Mleté maso dejte do mísy, přidejte nakrájené zelí, vejce, sůl, pepř, rýži, prolisovaný česnek a důkladně promíchejte.
  2. Tvořte menší placičky, které obalte ve strouhance a osmažte je na oleji. Nechte okapat na papírovém ubrousku. Pak karbenátky uložte do kastrolu, podlijte vývarem, přikryjte a zvolna duste přibližně 45 minut. Místo bílého zelí můžete použít zelí pekingské.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,20g
  • Sacharidy:

    335,86g
    • Cukry:

      18,40g
  • Tuky:

    135,81g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 226 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Smažené karbanátky

(31 hlasů)
40min
810 kJ

Karbanátky s kari omáčkou

(13 hlasů)
60min
422 kJ

Šunkové karbanátky na gril

(19 hlasů)
50min
661 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelné karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat