Prostreno.cz

Vepřové maso na pomerančích

Netradičně připravené vepřové maso s vůní pomeranče.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 5h a 35min

    4h a 20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 517 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • 1200 g falešné svíčkové
  • 3 ks pomeranče - šťáva i kůra
  • 2 ks pomeranče
  • 2 ks celé skořice
  • 2 ks červené cibule
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 5 lžic vinného octa
  • 6 lžic oleje
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájejte na kostky a dejte do misky. Přidejte kůru a šťávu ze tří pomerančů, na proužky nakrájenou cibuli, celou skořici, sůl, obě papriky, vinný ocet, olej a vše důkladně promíchejte. Přikryté dejte na 4 hodiny do lednice.
  2. Po 4 hodinách celý obsah přendejte do vhodné zapékací misky, přikryjte a pečte v troubě při 180°C přibližně 70 minut nebo až je maso měkké.
  3. Na talíře dejte tenké plátky pomeranče, přidejte maso a podávejte např. s pečenými brambory nebo rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,82g
  • Sacharidy:

    285,10g
    • Cukry:

      49,34g
  • Tuky:

    132,35g
  • Vláknina:

    151,00g

Aktivita pro spálení: 123 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové maso se zeleninou

(20 hlasů)
30min
594 kJ

Vepřové na citrónech

(13 hlasů)
60min
440 kJ

Vepřové kotlety na jablkách

(15 hlasů)
55min
850 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso na pomerančích

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat