Prostreno.cz

Silná francouzská cibulová polévka

Polévka je grunt. O syté francouzské cibulačce to platí dvojnásob. Připravte si ji stejně jako francouzští gurmáni.

Ohodnotit
(32 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 407 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 l hovězího vývaru - nemáte-li čerstvý, lze použít z kostky
  • 3-4 ks velké cibule - kvůli barvě polévky je lepší červená
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 75 g tvrdého sýra
  • 1 bobkový list
  • 1 dcl portského vína
  • 1 ks malé bagety
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na kolečka a na másle ji v hrnci osmahněte do zlatohněda. Po asi 20 minutách smažení zaprašte cibuli moukou a ještě chvilku smažte. Přidáme portské víno a směs svaříme o 1/2.
  2. K cibuli přilejte vychlazený vývar, bobkový list, osolte a opepřete. Polévku uveďte k varu a poté stáhněte plamen a dále půl hodiny nechte probublávat. Z hotové polévky vyndejte bobkový list.
  3. Cibulovou polévku servírujte s plátky bagety, kterou opečete na oleji dozlatova. Mezitím si rozpečte troubu nebo gril. Polévku nalejte do talířů či misek, naklaďte na ni plátky bagety, posypejte tvrdým sýrem a vložte pod gril.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,30g
  • Sacharidy:

    199,30g
    • Cukry:

      12,80g
  • Tuky:

    225,35g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 97 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Blesková cibulačka

(17 hlasů)
20min
1527 kJ

Cibulová polévka

(20 hlasů)
25min
420 kJ

Cibulová polévka

(29 hlasů)
35min
454 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Silná francouzská cibulová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat