Prostreno.cz

Vepřové rolády se zelím

Lahůdka z vepřového masa a zelí.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 856 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky16g

Ingredience na

  • 750 g libového bůčku bez kosti
  • 800 g kysaného zelí
  • 150 g anglické slaniny
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky kmínu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky. Ty pak rozklepejte dotenka, asi na centimetrovou výšku. Osolte je. Slaninu nakrájejte na drobné kousky a důkladně ji promíchejte s prolisovaným česnekem. Maso potřete česnekem se slaninou.
  2. Rozpalte troubu na 200 °C. Na ochucené plátky masa pak rovnoměrně rozprostřete vrstvu zelí (část si nechte stranou) a vše zaviňte do rolády.
  3. Závitky naskládejte do zapékací mísy nebo do pekáče, pokmínujte je a zasypte zbylým zelím. Podlijte 50 ml vody, přikryjte a pečte do změknutí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,60g
  • Sacharidy:

    84,10g
    • Cukry:

      8,14g
  • Tuky:

    89,08g
  • Vláknina:

    14,00g

Aktivita pro spálení: 204 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Krůtí roládky se špenátem

(22 hlasů)
25min
372 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
988 kJ

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
762 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

maxiking
09.08.2016
hedvika
22.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové rolády se zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat