Prostreno.cz

Hovězí tokáň

Hovězí maso dušené na bílém víně.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 50min

    30min příprava

    1h a 20min vaření

  • 935 kJ / 223 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • 250 g hovězího roštěnce
  • 250 g vepřového ramínka bez kosti
  • 2 lžíce sádla
  • 200 ml 33% smetany
  • 150 ml bílého vína
  • 1 ks velké cibule
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • 1/2 ks červené feferonky - bez semínek, nakrájené na malé kousky
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na kousky nakrájené maso vložte do kastrolu na jemně nastrouhanou cibuli a sádlo, posypte paprikou a solí. Duste do vysmahnutí šťávy.
  2. Pak maso podlijte vínem, přidejte feferonku a duste až doměkka.
  3. Měkké maso podlijte smetanou a nechte přejít varem. Můžete zahustit lžíci hladké mouky. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,42g
  • Sacharidy:

    76,80g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    185,75g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 223 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí s chřestem

(13 hlasů)
35min
819 kJ

Hovězí nudličky s pórkem

(18 hlasů)
35min
955 kJ

Dušené hovězí s artyčoky

(13 hlasů)
1h a 10min
594 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

Anonym
05.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí tokáň

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat