Prostreno.cz

Játra s jablečným pyré

Dušená hovězí játra s jablečným pyré.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 573 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 porce hovězích jater
  • 600 g jablek
  • 3 ks cibulí
  • 3 snítky majoránky
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky hrubé soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupaná jablka nastrouhejte, dejte do kastrolu, přidejte citrónovou šťávu, 5 lžíc vody a jablka rozvařte. Můžete přidat špetku cukru.
  2. Na velké pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nasekanou majoránku a kousky jater, obalených v hladké mouce. Játra zprudka orestujte.
  3. Pak játra osolte, opepřete a hned podávejte s jablečným pyré.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,20g
  • Sacharidy:

    233,80g
    • Cukry:

      27,00g
  • Tuky:

    195,45g
  • Vláknina:

    73,00g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Grilovaná játra

(17 hlasů)
1h a 30min
778 kJ

Pečená telecí játra

(16 hlasů)
55min
553 kJ

Telecí játra na cibulce

(11 hlasů)
40min
815 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra s jablečným pyré

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat