Prostreno.cz

Vepřové plátky v oříškové krustě

Vyzkoušejte tak trochu jiný trojobal. Do strouhanky přidejte tymián, citronovou kůru, oříšky a uvidíte, jak se řízková klasika promění.

Ohodnotit
(31 hlasů)
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 1113 kJ / 266 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny23g
sacharidy2g
tuky22g

Ingredience na

  • 4 ks vepřové kotlety - bez kosti
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce nasekaných lískových oříšků - pro zvýraznění chuti mohou být opražené
  • 1 lžička tymiánu
  • citronová kůra
  • mouka na obalování
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Naklepané řízky posolte. Ve třech miskách si připravte rozšlehané vajíčko, mouku a ve třetí strouhanku. Tu dochuťte pepřem, sušeným tymiánem, citronovou kůrou a oříšky. Řízky obalte v trojobalu. Smažte na oleji.

TIP:

Vepřové řízky v oříškové krustě podávejte s houbovými bramborami (na oleji osmahněte na plátky nakrájené žampiony a přihoďte k nim vařené brambory) a zeleninou oblohou. Na ozdobu můžete použít i čerstvý kopr.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,00g
  • Sacharidy:

    205,96g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    192,30g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 266 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky s hříbky

(19 hlasů)
1h a 35min
536 kJ

Vepřové plátky s nivou v alobalu

(37 hlasů)
40min
654 kJ

Zapečené vepřové plátky

(15 hlasů)
1h a 20min
615 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky v oříškové krustě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat