Prostreno.cz

Dušené vepřové maso

Vepřové maso dušené s barevnou paprikou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 738 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 750 g vepřové kýty
  • 3 lžíce sádla
  • 2 stonky pórku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 150 ml červeného vína
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 g menších hub
  • 2 špetky saturejky
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 špetky kmínu
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na malé kousky a lehce orestujte na sádle.
  2. Přidejte očištěné, nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a koření. Podlijte vínem a přikryté duste 25 minut.
  3. Rajský protlak rozmíchejte v 50 ml vody a přidejte ho k masu spolu s nakrájeným pórken a očištěnými houbami. Duste až je maso měkké. Podle chuti osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,20g
  • Sacharidy:

    204,30g
    • Cukry:

      24,00g
  • Tuky:

    159,25g
  • Vláknina:

    75,00g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové medailonky s mrkví

(14 hlasů)
60min
512 kJ

Vepřové závitky s datlemi

(7 hlasů)
45min
1075 kJ

Vepřové plátky na zázvoru

(6 hlasů)
1h a 5min
810 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

heenna
14.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené vepřové maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat