Prostreno.cz

Květák se slaninou

Vařený květák sypaný strouhankou a restovanou slaninou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 756 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 hlávka květáku
  • 150 g libové anglické slaniny
  • 150 g strouhanky
  • 2 lžíce instantní světlé jíšky
  • 1 lžíce soli - na vaření květáku
  • 150 ml 33% smetany
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžičky hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě.
  2. V menším hrnci přiveďte k varu vývar, přidejte smetanu, hořčici a jíšku. Za stálého míchání povařte 5 minut. Podle chuti osolte, případně přidejte špetku pepře.
  3. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou slaninu.
  4. Na másle orestujte strouhanku.
  5. Scezený květák rozdělte na talíře, přelijte omáčkou, posypte slaninou, strouhankou a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,42g
  • Sacharidy:

    141,90g
    • Cukry:

      11,94g
  • Tuky:

    301,10g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Květákové kari

(19 hlasů)
25min
307 kJ

Květákové placičky

(31 hlasů)
40min
807 kJ

Květákový salát

(14 hlasů)
25min
308 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák se slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat