Prostreno.cz

Rybí steaky s ančovičkou

Steaky z ryb s ančovičkami.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 625 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 900 g steaků z mečouna - každý cca 225 g
  • 4 stroužky česneku - rozpůlené
  • 1 ks nakrájené cibule
  • 4 ks filetů z ančoviček
  • 4 ks rajčat bez semen - oloupaných, nakrájených
  • 3 hrsti zelených oliv bez pecky - nakrájených
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 miska hladké mouky
  • 100 ml oleje na smažení

Postup přípravy

  1. V osolené a opepřené mouce obalte porce ryby.
  2. Na pánvi ohřejte 100 ml olivového oleje, přidejte česnek a opečte ho dozlatova (2-3 min). Pak česnek vyndejte.
  3. Na pánev vložte rybí steaky a opékejte při střední teplotě asi 4 minuty, až jsou propečené a zlatohnědé, potom vyjměte a odložte na teplé místo.
  4. Na pánev přidejte cibuli a ančovičky. Opékejte, až je cibule zlatavá, ančovičky rozmačkejte na konzistenci pyré. Přidejte rajčata a opékejte, dokud směs nezhoustne. Přimíchejte olivy a ochuťte solí a pepřem. Vložte steaky, prohřejte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,33g
  • Sacharidy:

    189,61g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    128,46g
  • Vláknina:

    36,10g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Pražma v bramborových plátcích

(10 hlasů)
1h a 5min
459 kJ

Losos s fazolkami

(7 hlasů)
55min
934 kJ

Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

(13 hlasů)
55min
325 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí steaky s ančovičkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat