Prostreno.cz

Chřestový krém s vejci

Sytá polévka z chřestu s vařenými vejci.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 352 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěný chřest nakrájejte na 5 cm kousky.
  2. Na másle orestujte jemně nakrájený česnek, přidejte pažitku, chřest a restujte 5 minut. Podlijte vývarem, přidejte oloupané, na kousky nakrájené brambory a vařte 15 minut.
  3. Z polévky vyndejte několik kousků chřestu a polévku rozmixujte.
  4. Do polévky přidejte smetanu a polévku prohřejte. Podle chuti osolte.
  5. Podávejte s celými kousky uvařeného chřestu, plátky vařených vajec, ozdobené koprem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,32g
  • Sacharidy:

    73,06g
    • Cukry:

      4,53g
  • Tuky:

    128,84g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 84 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Chřestový salát s jahodami

(12 hlasů)
35min
474 kJ

Zapečený chřest s kapary

(7 hlasů)
30min
546 kJ

Rizoto s chřestem

(9 hlasů)
40min
635 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Chřestový krém s vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat