Prostreno.cz

Telecí maso s chřestem

Jemné telecí maso dušené s chřestem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 571 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g telecího masa z plece
  • 200 g zeleného chřestu
  • 150 g zelených hrachových lusků
  • 3 špetky soli
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • 1-2 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Umyté maso nakrájejte na kousky a na rozehřátém oleji orestujte. Podlijte vývarem a duste. K poloměkkému masu přidejte očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjte a duste doměkka.
  2. V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku a přilijte ji k masu, přidejte hrášek, pepř, sůl a ještě několik minut duste. Nakonec dochuťte citrónovou šťávou.
  3. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,60g
  • Sacharidy:

    172,70g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    107,60g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Dušené telecí maso

(15 hlasů)
1h a 5min
663 kJ

Telecí játra na cibulce

(11 hlasů)
40min
815 kJ

Telecí nudličky přelité vinnou omáčkou

(9 hlasů)
40min
678 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí maso s chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat