Prostreno.cz

Květák dušený v jogurtu

Dušený květák marinovaný v jogurtu.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 263 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Nejdříve připravte marinádu. Cibuli drobně nakrájejte, přidejte rozetřený česnek, koření, vmíchejte jogurt a osolte.
  2. Očištěný květák rozeberte na růžičky, vložte nejméně na 3 hodiny do marinády a uložte do chladna.
  3. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, vložte do ní květák i s marinádou, podle chuti osolte, podlijte asi 1 dl vody a poduste doměkka.
  4. Podávejte s dušenou rýží, vařenými brambory nebo s pečivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,00g
  • Sacharidy:

    77,00g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    103,48g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 62 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Květákové kari

(19 hlasů)
25min
307 kJ

Květákové placičky

(31 hlasů)
40min
807 kJ

Květák pečený v troubě

(21 hlasů)
50min
542 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák dušený v jogurtu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat