Prostreno.cz

Hovězí dušené s houbami

Jednoduchý recept na dušené hovězí maso.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 577 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g hovězího zadního masa
  • 300 g hub
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 50 ml oleje
  • 120 ml smetany
  • 2 ks cibule
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 1 špetka mletého nového koření
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kousky. Spolu s nakrájenou cibuli maso orestujte na oleji. Přidejte očištěné, nakrájené houby, na jemné plátky nakrájený česnek, koření, víno a přikryté duste doměkka. Délka dušení záleží na tom, jaké maso použijete.
  2. K měkkému masu přidejte pro zjemnění omáčky smetanu a povařte 10 minut. Podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,11g
  • Sacharidy:

    121,08g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    142,10g
  • Vláknina:

    32,72g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí se zeleninou

(19 hlasů)
1h a 25min
345 kJ

Dušené hovězí s artyčoky

(13 hlasů)
1h a 10min
594 kJ

Hovězí na víně

(17 hlasů)
3h a 20min
359 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

kamila76
23.11.2016
hedvika
16.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat