Prostreno.cz

Pošírované kuřecí maso

Maso poširované v koření a víně.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 805 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy24g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 ks skořice
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • 4 ks koření hřebíček
  • 3 špetky soli
  • 600 ml vody
  • 150 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu, víno, přidejte koření, sůl a tři minuty povařte. Asi 4 kousky kuřecích prsou podélně rozkrojte na tři dlouhé špalíčky. Maso přidejte k ochucené vodě, vypněte zdroj tepla. Vše zakryjte poklicí a nechte 20 minut stát na teplé plotýnce.
  2. Poté ji zapněte na minimum a dál nechte maso „táhnout“ asi 20 minut – voda by neměla v žádném případě vřít, ale zůstat jen těsně pod bodem varu. Díky tomu bude maso mimořádně jemné a měkké.
  3. Maso vyjměte děrovanou lžící a hned podávejte – například s na másle podušenou zeleninou a rýži.

TIP:

Vývar z masa nevylévejte, ale sceďte ho a uschovejte na jindy. Skvěle se hodí například do krémového italského rizota.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,10g
  • Sacharidy:

    162,00g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    21,30g
  • Vláknina:

    53,00g

Aktivita pro spálení: 192 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí maso s cuketou

(17 hlasů)
50min
527 kJ

Kuřecí maso s olivama a česnekem

(7 hlasů)
1h a 20min
422 kJ

Kuřecí maso s kari kořením

(16 hlasů)
55min
534 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pošírované kuřecí maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat