Prostreno.cz

Rizoto s rajčaty

Jednoduché a rychlé letní rizoto.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 522 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy20g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 sáčky rýže - ve varném sáčku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 50 g nastrouhaného parmazánu - na posypání
  • 5 ks oloupaných rajčat
  • 1-2 stroužku jemně nakrájeného česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks drobně nakrájené cibule
  • 2 snítky bazalky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte v zeleninovém vývaru a uvařenou rýži nechte okapat.
  2. Dejte do mísy, přidejte 100 g nastrouhaného parmazánu.
  3. Než se uvaří rýže orestujte na másle cibuli a česnek, přidejte nakrájená rajčata, podle chuti sůl a poduste 10 minut.
  4. Rajčata promíchejte s uvařenou rýži a podávejte posypané parmazánem a ozdobené lístkem bazalky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    89,83g
  • Sacharidy:

    144,21g
    • Cukry:

      9,12g
  • Tuky:

    140,36g
  • Vláknina:

    6,10g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
583 kJ

Rizoto se sušenými houbami

(23 hlasů)
35min
801 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat