Prostreno.cz

Hovězí maso s hráškem

Hovězí maso připravené v tlakovém hrnci.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g hovězího masa
  • 4 konzervy rajského protlaku
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 400 g sterilovaného hrášku - 1 plechovka
  • 2 ks červené papriky
  • 2 lžičky mrkve
  • 2 ks brambor
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Do tlakovém hrnce nalijte olivový olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostky a na kostky nakrájené hovězí maso. Vše společně orestujte, zalijte vodou, aby maso bylo zcela ponořené, zavřete hrnec a vařte 20 minut.
  2. Po 20 minutách vypněte a nechte stát 10 minut.
  3. Hrnec otevřete a přidejte na proužky nakrájené papriky, očištěnou, nakrájenou mrkev, rajský protlak a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Uzavřete a vařte ještě asi 15 minut, až je pokrm hotový.
  4. Nakonec přidejte scezený sterilovaný hrášek, podle chuti osolte, případně opepřete.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,44g
  • Sacharidy:

    140,60g
    • Cukry:

      21,73g
  • Tuky:

    121,76g
  • Vláknina:

    37,10g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí maso s rajskou omáčkou

(29 hlasů)
1h a 15min
969 kJ

Hovězí s brusinkovým kompotem

(9 hlasů)
1h a 40min
1302 kJ

Hovězí maso s okurkovou omáčkou

(10 hlasů)
1h a 15min
418 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

heenna
05.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat