Prostreno.cz

Telecí s mrkví a šalotkou

Dušené telecí se zeleninou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 426 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, oloupanou šalotku jemně nakrájejte a obojí orestujte na másle. Podlijte vínem, vývarem, osolte, opepřete, přikryjte a duste 30 minut.
  2. Po 30 minutách přidejte k masu oloupanou, nakrájenou mrkev a duste, až je maso měkké.
  3. K hotovému masu přidejte smetanu, pažitku, vše prohřejte a podávejte např. se zeleninovým salátem.
  4. Omáčku můžete zahustit lžičkou škrobové moučky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,36g
  • Sacharidy:

    107,60g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    125,05g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí na bílém víně

(7 hlasů)
1h a 30min
539 kJ

Telecí na černém pivu

(13 hlasů)
45min
598 kJ

Přírodní telecí plátky

(17 hlasů)
25min
623 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí s mrkví a šalotkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat